مادهی متراکمی که سختترین حالت هر ماده را میسازد اتمهای نزدیک به هم، الگوهای منظمی به اسم شبکه به وجود میآورند؛ که توسط یک نیروی قوی در کنار هم تقریبا ثابت میشوند و فقط اجازه دارند تا در جای خودشان به آرامی ارتعاش داشته باشند البته سختی یک جسم به شیوهی آرایش و نحوه ی حرکت اتمهای آن هم بستگی دارد مثلC همان کربن سیاه که گاهی به شکل گرافیت هس
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
حالات و ویژگی های ماده
حالات و ویژگی های ماده
جامد
مادهی متراکمی که سختترین حالت هر ماده را میسازد. اتمهای نزدیک به هم، الگوهای منظمی به اسم شبکه به وجود میآورند؛ که توسط یک نیروی قوی در کنار هم تقریبا ثابت میشوند و فقط اجازه دارند تا در جای خودشان به آرامی ارتعاش داشته باشند. البته سختی یک جسم به شیوهی آرایش و نحوه ی حرکت اتمهای آن هم بستگی دارد. مثلC همان کربن سیاه که گاهی به شکل گرافیت هست و گاهی به هم درخشندگی الماس .
مایع
در مایع اجباری که مولکولهای اتم برای ماندن در جاهایشان در جامد دارند، وجود ندارد و مولکولها می توانند در بین همدیگر بغلتند برای همین هم همیشه از شکل ظرفشان الگو برداری میکنند.
گاز
همان مایع را در نظر بگیرید اگر به مولکولها و اتمهایش البته بسته به نوع آنها مقداری انرژی بدهیم حرکت غلطیدن و جابجایی آن مولکولها دیگر کاملاً مستقل میشود و تقریباً بدون هیچ وابستگی به دیگر مولکولها به هر سمتی حرکت میکنند، و گاهی به صورت تصادفی باهم برخود دارند .
پلاسما
به طور خلاصه میشود گفت پلاسما همان گاز یونیزه شده است. یعنی الکترون مولکولهای گاز، با گرفتن انرژی مولکولها را ترک کردند.
خیلی از چیزها هم از پلاسما ساخته شده اند مثل خورشید. حتی گاز درون مهتابی خانه هم وقتی روشن میشود، پلاسما میشود .
در لحظات اولیهی پس از بیگ بانگ هم به علت وجود حرارت زیاد گازها یونیزه شده بودند و جهان از پلاسما پر شده یا بهتر بگوییم ساخته شده بود. قرآن هم بهترین مثال را برای آن زده، درسورهی فصلت آیه ی 10، که در هنگام آفرینش از دخان، به معنی دود استفاده شده، که ذرات دوده در آن معلق هستند مثل الکترونها (این هم خدا شناسی به روش علمی !)
و اما دو حالت دیگر که خیلی از شما حتی اسم آنها را هم نشنیدهاید. که البته وارد کوانتوم هم میشویم :
خب قبل از ادامه بحث باید کمیتی را به نام اسپین به شما معرفی کنیم .
یک مربع را در نظر بگیرید ، اگر 90 درجه یا 4/1 دور، اون رو بچرخانیم، دوباره شبیه حالت اولش میشود، پس اسپین اون رو 4 معرفی می کنیم. یا مثلا یک مثلث متساوی الاضلاع که با چرخیدن 3/1 دور، دوباره شبیه حالت اولش میشود، پس اسپین اون هم3 است.
خوب، در طبیعت هم ذرات بنیادی همین خواص را دارند و بعضی از آنها با چرخیدن کسری از دایره، به شکل اولشان باز میگردند. پس اسپین آنها عدد کاملی هست.
اما چیزهای جالب تر دیگر هم وجود دارند که با یک دور چرخیدن هم، به حالت اولشان باز نمیگردند؛ و باید بیشتر از 1 دور، یعنی 2 و3 و... دور بزنند تا به حالت اولشان برگردند، پس اسپین های 2/1 و3/1 و... رو تشکیل میدهند.
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : حالات و ویژگی های ماده , طرح توجیهی حالات و ویژگی های ماده , دانلود حالات و ویژگی های ماده , فیزیک , ماده , پلاسما , ذرات بنیادی , مادهی متراکمی , حالات , ویژگی های ماده , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه